Bra att fråga vid incheckning

Oavsett anledning är det många som till hösten kommer behöva spendera en hel del dagar och nätter på hotell – och för bästa upplevelsen finns en hel del saker som du bör fråga redan vid incheckning.

frågetecken frågaOavsett om du ska spendera dagarna på hotell med konferensbestyr eller i semestertider finns en hel del saker att fråga hotellreceptionen direkt vid incheckningen. Saker som man kanske inte tänker på att fråga, men som kan vara bra att ställa är om det tillkommer några extra kostnader, om det finns förmåner eller om det kanske finns specialerbjudanden att ta del av. Dessa frågor och många fler har man besvarat i en artikel hos Expressen som även tar upp följande frågor som är bra att faktiskt fråga:

  • Vem bor i rummet intill ditt? Är rummet bebott av en barnfamilj kanske det lugn du söker inte kommer finnas och att vara beredd på eventuella skrik och annat från grannen är alltid skönt att vara. Eller så kanske du rent av har möjlighet att byta ditt rum till ett annat i hotellet om plats finns.
  • Extra kostnader eller skatter? Mycket ingår i den kostnad du betalar för hotellrummet, men inte alla. Kanske kostar det att besöka gymmet eller bada i poolen, och det kan vara bra att veta innan räkningen adderas till ditt rum.
  • Samarbetar hotellet med kringliggande företag? Vissa hotell samarbetar med lokala gym, föreningar och nöjesplatser och kan på så vis ge dig rabatter, och det vill man ju inte missa.
  • Hur ska du ta dig omkring i staden du besöker? Hotell kan ofta bistå med tips på hur du snabbast tar dig till punk b från punkt a, om man till exempel bör hyra en bil eller gynnas av att åka kollektivt med mera.
  • Vad ligger depositionskostnaden på vid incheckning? Vanligt är att hotellen använder ditt kreditkort för att frysa en viss summa som säkerhet, och för att inte råka ut för en otrevlig överraskning när du försöker handla med kortet kan det vara bra att kontrollera vad denna kostnad ligger på.