Hotell och hotell

Det är olika från person till person vad för sorts hotell som lockar en att bo på. En del vill ha all inclusive med allt vad det innebär och gärna lite guldkant på vistelsen, andra föredrar ett enklare och därmed kanske billigare boende under semestern eller helgen, då finns det hotell som passar den smaken också.

HomestylingstockholmFör att kunna bestämma är det bra att läsa på om olika hotell, kanske på en och samma sida. Det kan en göra på www.hotellgoteborg.info när man till exempel vill semestra lite på Sveriges framsida, västkusten, där Göteborg är kuttersmycket. I denna artikel kan man bland annat läsa om hotell där barn är förbjudna, så kallade ”vuxenhotell”:

För några år sedan var konceptet i stort sett okänt i Sverige. Nu är vuxenhotell, där åldersgränsen är satt till minst 16 år, en självklar del i resejättarnas utbud – Aftonbladet

Andra hotell som är värda att slänga ett extra öga på kan vi läsa om i en artikel i Vagabond, där rapporteras det om lyxhotell med egna regnskogar i Dubai. Det handlar alltså hela tiden om att tänka i nya banor och ta hotellkonceptet till nya nivåer.

Hotellet som blev ett asylboende

Men inte alla hotell förblir hotell, i alla fall inte under kristider. I Sydsvenskan kan vi läsa om hur ett hotell uppe i Överkalix förvandlades till ett asylboende i slutet av september förra året, när den sista hotellgästen checkade ut. Nu är det ett fullsatt flykting-/asylboende där barnen går i skolan och lär sig svenska i takt med att uppehållstillstånd beviljas.