Hotell och konferens bra kombo

Många hotell satsar på att ha konferens, och lika många konferensanläggningar satsar på hotell. Kombinationen av dessa två är nämligen optimal eftersom företagen vill kunna konferera och övernatta.

konferens-möte-kickoff

På vt.se kan man läsa om att ett hotell i Västervik har ansökt till kommunen om att få göra om två andelslägenheter på hotellet till konferenslokaler. Hotellet vill kunna satsa på sin konferensverksamhet redan till våren och allt ska stå klart då. Varför hotellet vill göra den här satsningen beror på att man vill utöka hotellets beläggning även under vinterhalvåret eftersom man haft mycket färre besökare då. Med konferenslokalerna tror man att företagare kommer att vilja vara på plats även när det inte är högsäsong.

Vill övernatta

Det är inte alls ovanligt att man satsar på att ha både hotell och konferens i samma byggnad. De flesta företag vill nämligen kunna ha en konferens på dagen och sedan sova över på samma plats. I Sydsvenskan kan man läsa om att många företag, och speciellt politiker, vill kunna konferera och sedan sova på hotell. Detta är även om de bor nära konferensanläggningen och egentligen skulle kunna åka hem på kvällen.

Populärt med skärgården

En konferensanläggning som har övernattningsmöjligheter och som ligger i Stockholm är http://www.utsiktenmeetings.se/. Här får man vistas i den vackra skärgården under konferensen och detta verkar vara populärt. Det finns nämligen ett ganska så stort antal konferensanläggningar som ligger just i skärgården.

”Gästerna är en blandad samling. Här finns ett tjejgäng, några studenter från Tyskland, en ung barnfamilj, en familj med tre generationer samt ett gäng från en reklamfilmsbyrå som åkt hit för att hålla konferens.” Läs mer.