Upplev julen på hotell i Malmö

Det finns flera anledningar till att besöka Malmö i juletider, men speciellt denna jul. Det vankas både julmarknad med det lilla extra och en hel rad spännande julshower – och det vill du nog inte missa!

hotellmalmo.nu kan du hitta lediga hotellrum I Malmö nu i jul, och det är nog en god idé att boka snabbt om du är sugen på att ta dig hit, det blir i juletider uppbokat ganska fort. Och just i Malmö vankas en hel del spännande saker just denna jul dessutom. Något som Malmö Stad skriver i ett pressmeddelande är till exempel att Malmö Fairtrade Citys schyssta julmarknad vid namn GOOD JUL är tillbaka i år igen. Det innebär att julfirande i form av en pop up butik på Södra förstadsgatan kommer firas och det kommer också att bjudas på kaffe och te samt en plats att sitta ned en stund för att slippa julstressen. Vad man också väljer att fokusera på är fair trade, vintage, remake och ekologiskt plus att man också kommer agera värd för både kläd- och leksaksbyte, workshop och hålla en utställning om medveten stil – och om allt vad det nu innebär. Tanken bakom GOOD JUL är nämligen att slå ett extra slag för att återbruka och välja klimatsmarta alternativ framför miljöförstörare i julhandeln och därför kommer man just att erbjuda det motsatta i paketväg, allt du hittar på denna julmarknad är schysst – både mot människan och naturen.

Bo på hotell nära centrum

Det finns en stor fördel att välja hotell som ligger nära centrum, för det är nämligen här det händer. Till exempel skriver Sydsvenskan om hur den anrika och välrenommerade restaurangen Bastard nu i år bjuder in till en egen julmarknad. På denna ska kunderna både kunna avnjuta restaurangens meny i en om något mindre variant som komponerats ihop just för tillfället. Och besökare kommer även att kunna köpa med sig delar av restaurangen hem i form av deras egna maträtter och olika råvaror som de själva använder när det lagar sin berömda mat. Så bara det är ju en stark anledning till att ta sig hit i jul!

Oroa dig inte för säkerheten

Tyvärr lever vi i en osäker tid med olika hot av olika slag. Men för att skydda Malmös alla tillställningar som planeras att ske på Gustav Adolfs torg detta år har man valt att vidta åtgärder. Vad Expressen bland annat skriver är att man satt upp hinder runt omkring marknadsplatsen och ökat bevakningen kring julmarknaden. Man säger från polisens sida att man inte vill att besökare ska känna sig oroade, tvärt om vill man att de ska känna sig extra säkra vid ett besök på marknaden. Så om du tänker att du inte vill befinna dig i större folksamlingar på grund av olustkänslor har du alltså inget att oroa dig för i Malmö, för här har man tänkt till kring säkerheten.