Välj bland olika hotelltyper

Ett hotell är ett ställe för tillfällig övernattning och i hotellet finns ofta restauranger och andra faciliteter. Det finns även en rad olika typer av hotell, i olika utformning och med olika nischer. Det finns bland annat spahotell, golfhotell, ishotell och kapselhotell. Att ha ett tema på hotellet är också något som är populärt. Dessutom finns hotellen i en rad olika prisklasser.

6911748-hotel-reception

Smutsigaste och renaste hotellen

I en artikel på DN skrivs det om världens renaste hotell som tydligen finns i Tokyo. En bokningsportal har gjort en sammanställning av över sex miljoner besökares betyg och Japans huvudstad toppar listan. Sämst i undersökningen var den brasilianska staden Rio de Janeiro som toppade listan över de smutsigaste hotellrummen. Några andra städer som toppar denna lista är Oslo, London och Köpenhamn.

Relaxa på ett spahotell

Vad gäller hotell som kan erbjuda annat utöver själva boendet finns en rad olika att välja mellan. Vill man få en avkopplande och skön vistelse på ett hotell bör man välja ett spahotell. På nätet kan man hitta olika sådana hotell och vill man bo på ett riktigt bra hotell bör man besöka ett Spason spa. Ett spahotell erbjuder ofta olika behandlingar som massage, pedikyr och ljusterapi. De flesta hotell har även en pool, jacuzzi och bastu.

Bo trång med billigt i kapselhotell

För den som istället sätter priset före en trevlig upplevelse, kan så kallade kapselhotell vara ett bra val. Här får man en sovplats för en billig peng. I Svenska Dagbladet skriver man om att Shanghai precis har öppnat sitt första kapselhotell med 68 sovkapslar på en yta på 300 kvadratmeter. Toalett och dusch får man dela med andra gäster, men alla kapslar har en egen tv. Det är endast män som får vara gäster på hotellet och man bör inte vara över två meter för att få plats i en kapsel. För att gästerna ska få en högre komfort överlägger hotellet just nu att dela upp hotellet i tre olika sektioner, baserat på hur högt gästerna snarkar.

Välj ett hotell med roligt tema

Känner man att man vill passa på att bo i ett annorlunda hotell, som inte har vanliga rum som de ser ut hemma, bör man testa på att bo på ett temahotell. Är man till exempel ett stort fan av den sjunkna båten Titanic, kan man bo på rederiet som byggt den olycksdrabbade båten. Vi kan nämligen läsa om att detta rederi i år ska byggas om till ett lyxhotell med Titanictema. Alla rum ska döpas efter fiktiva eller historiska personer som kan kopplas till båten. Den som vill bo på hotellet får däremot hosta upp en hel del pengar. Rummen kommer nämligen att kosta mellan 1100 och 3940 kronor per natt att bo i.8926368-titanic-ship-3d-render

Den stad som förmodligen har flest temahotell av alla är Las Vegas. Här finns hotell med tema på New York, Egypten, Venedig, riddare och rommarriket. Hotellet med Egyptentema var det första fullt tematiserade komplexet i Las Vegas. Hotellet är byggt som en stor pyramid och från pyramiden går en ljusstråle som är så stark att den kan ses från rymden.