Världens dyraste hotellrum

Att det finns dyra hotellrum runt om i världen råder det ingen tvekan om, men vissa är dyrare än andra – och nu är världens dyraste hotellrum korat, men är det verkligen värt pengarna?

HotellsängAtt skämma bort sig själv ibland med en dyr hotellnatt är det många av oss som gör, och kanske lånar vi även pengar via Freedom Finance eller annan långivare för att ha råd, vilket man absolut kan göra – bara man har råd att betala tillbaka pengarna sedan. Men en natt på Hotel President Wilson i Genève kanske inte är något man ska låna pengar för att bo på. Det är nämligen det hotellet som inhyser världens dyraste hotellrum som kostar omkring hisnande 600 000 kronor per natt, skriver Svenska Dagbladet. Och riktigt så mycket pengar är det kanske inte värt att låna för att bo på hotell, eller? Enligt uppgift till magasinet Vagabond får du inkluderat i priset en boyta om 1 800 kvadratmeter, skottsäkra fönster, privat bibliotek, flygel och en egen hiss i varje sovrum – och det är inte dåligt, men kanske lite mycket för en person att bo i. Då kanske det är mer värt att besöka ett lite billigare hotell såsom Grand Hyatt Hotel i Cannes där en natt kostar 368 000 kronor, vilket är hälften så billigt som hotellrummet i Genève men fortfarande inte något en vanlig svensson skulle ha råd med. Där ingår det en vacker utsikt över staden Cannes, egen trädgård, egen jacuzzi, egen matsal och ett privat turkiskt bad. Men något som kan vara intressant att veta är att det bara för någon månad sedan var premiär för ytterligare ett dyrt hotellrum – som till och med är dyrare än världens dyraste.

Världens nya dyraste hotellrum

ekonomi pengar lån skuld spara spargrisLänge har hotellrummet på Hotel President Wilson i Genève toppat listan över världens dyraste hotellrum, men i och med öppnandet av The Mark Hotels nybyggda penthouse får detta rum kliva åt sidan, skriver Affärsvärlden. En natt här kostar nämligen 20 000 kronor mer per natt och gör därmed hotellsviten i New York till såväl den största sviten i USA som världens dyraste hotellrum. Denna svit är designad av Jacques Grange och sträcker sig över två våningar med dryga 1 100 kvadratmeter som gästen kan ta sig till via hotellets tre hissar samt att man som innehavare av sviten även får tillgång till valfri bil att disponera fritt. Så vid jämförande av dessa två hotellrum är kanske The Marks dyrare, men rummet på Hotel President Wilson är större och privatare med egna hissar – men inget utav hotellrummen är nog några man lånar pengar till att bo på, ska man bo här måste man nog ha råd med ett utan att ta lån för att det ska kännas värt pengarna.